Wat Wazutec kan op het gebied van water behandelen

Water behandelen is als je wat langer meeloopt in de technologie, heel normaal. Je vergeet dat mensen die er niet mee van doen hebben, er ook niet van weten. En eigenlijk zou je dit willen en dezen het meegeven hoe je het doet?

Wazutec Watertreatment heeft meer dan 35 jaar ervaring in Industriële afwaterbehandeling. De samenstelling is de meest uiteenlopende. Geen bedrijf heeft hetzelfde. Oppervlaktewater behandelen tot drinkwater of proceswater voor de industrie, is hiermee vergeleken een veel gemakkelijkere.

Elders op de site kun je zien wat we aan technieken beheersen. Met deze technieken en aaneenschakeling in 1 proces, kunnen we de opgegeven “schoonwater” doelstellingen behalen, waaronder de verlangde garanties.

We hebben 25 jaar terug een paar technologieën zelf moeten ontwikkelen omdat sommige te behandelen wateren niet fatsoenlijk te behandelen waren en halfbakken behandelingen tot buitensporige kosten leidden.  En doelen op het gebruik van Elektrochemie.

Dan ben je er nog niet. Als je met chemicaliën werkt of met Elektrochemie, moet op het eind wel zorgen dat het water schoon filtert. Dat doen we met hufterproof membraanfilter.

Waar leidt zoiets toe:

We kunnen met onze technologen afvalwaterloos industrieën laten produceren. Al in 1993 rapporteerden we over deze mogelijkheid. Toen nog de ver-van-mijn-bed-show. En nu worden bedrijven hiertoe gedwongen. Nog steeds gebruiken we deze technologieën. Op aanvraag is het rapport beschikbaar.

Met toch een beetje, na behandeling, water lozen redden bedrijven het ook. Het grootste deel wordt dan opnieuw gebruikt in de processen. Dit leidde bij 1 van onze relaties dat ze de installatie terug verdienden.

De eisen op gebied van het mogen lozen van zware metalen en bijkomstige, variëren in Nederland en Duitsland rond de 3 – 1 mg/ltr. Tevens geld altijd een maximum hoeveelheid per dag. Standaard met onze betaalbare technologieën, ontwerpen we al onze systemen uit op 0,5 mg/ltr. Dat is voor ons dagelijkse kost.

Weten we precies wat in het te verwerken water voorkomt, dan hebben we een standaard van een factor duizend lager. Zo rondom de 15 ppb. (0,015 mg/ltr/per element).  Er zijn stoffen die we allen gebruiken en in het water terechtkomen die behandeling beïnvloeden en waar niemand een oplossingen voor heeft (die betaalbaar blijft). Deze stoffen spelen verstoppertje met de behandelingsmethode.

Wazutec Watertreatment BV, speelt in op de nabije toekomst.

Minder water gebruiken en lagere lozingseisen. Zo hebben we relaties die nu al een veel betere lozing hebben dan verplicht wordt gesteld. Men gebruik hun afvalwater al opnieuw, met in gedachte de “duurzaamheidsgedachte”.

Bent u geïnteresseerd geraakt: kijk wat het voor u kan betekenen, en neem vrijblijvend contact met ons op via info@wazutec.nl

Geef een reactie