Flotatie units (flotation unit)

In een flotatie unit (ook wel bekend als flotation unit) worden grove delen uit het afvalwater verwijderd. Flotatie units kunnen worden ingezet in de voorbehandeling van afvalwater of/en in de afscheidingsfase van een zuivering. Door de beproefde technologie worden flotatie-units veel ingezet in moderne waterzuiveringen. Wazutec past twee type flotatie-units toe: Dissolved Air Flotation (DAF) en coalescentie, ook wel coalescers genoemd.

 

Dissolved Air Flotation (DAF) / Flotatie unit

De dissolved air flotation (DAF) technologie kenmerkt zich door het gebruik van microluchtbelletjes om afvalstoffen uit het water te verdwijderen. Door het gebruik van de kleine luchtbelletjes drijft de vervuiling naar het oppervlak. Belangrijk in het proces zijn de vorming en de verdeling van water en lucht. Het slib (vaste bestandsdelen) dat bovenop het afvalwater ontstaat wordt door middel van een schraper verwijderd. Het slib wordt na afscheiding in in een seperate opvangbak geschoven of afgezogen. Om de effectiviteit van de afscheiding van een DAF-unit te verhogen maakt Wazutec gebruik van de ELFLOX®– technologie, een gepatenteerd elektrochemische proces, of worden chemicaliën toegevoegd. Wazutec maakt geen gebruik van flotatieslibruimers. 

flotatie-units-wazutec-watertreatment


Coalescentie wordt toegepast bij niet of moeilijke mengbare fases. Hierbij valt te denken aan olie-achtige componenten en water. Door middel van het samenvloeien van kleine en grote druppels wordt het afvalwater gescheiden. Dit gebeurt in een tank waarin platen zijn aangebracht. De druppels vormen op de wanden van de tanken grotere druppels. Door middel van coalescentie stijgen de olie-achtige componenten naar het wateroppervlak waarna zij verwijderd kunnen worden. Hergebruik van de organische fase behoort tot de mogelijkheden.

 

Specificaties

 • Toepassing: DAF-units zijn zeer geschikt in combinatie met ­micromembraan- en ultra-membraanfiltratiesystemen of olieafscheiding units
 • Exploitatiekosten: afhankelijk van de situatie. Wazutec rekent graag voor u uit wat in uw situatie de exploitatiekosten bedragen.
 • Uitvoering:
  • Gecoat staal St37, AISI304, AISI316 of hoger kunststof  PP of HDPE
  • Pipeflocculator
  • ELFLOX® DJG
  • Gecombineerde  flotatie- bezinking
 • Capaciteiten: tot 150 m3/h per unit.