Waterzuiveringsinstallaties

Wazutec zuivert al sinds jaar en dag afvalwater met behulp van waterzuiveringsinstallaties. In de basis is een waterzuiveringsinstallatie het systeem waarin het vervuilde water gereinigd wordt. Waterzuiveringsinstallaties bestaan in vele soorten en Wazutec biedt klanten dan ook verschillende opties. Afhankelijk van de situatie en behandelmethode komt Wazutec samen met een klant tot de best passende oplossing. Bij het ontwerp van de waterzuiveringsinstallatie staat kwaliteit voorop.


Waterzuiveringsinstallaties op maat

Wazutec kenmerkt zich door een brede kennis op het gebied van waterzuiveringsinstallaties. Zo zijn we in staat kleine installaties te maken, maar ook grote en complexe constructies zijn ons niet vreemd. Wazutec heeft al jaren ervaring in de industrie en mede daardoor hebben we al veel verschillende waterzuiveringsinstallaties ontworpen en gebouwd. Wazutec biedt klanten zowel betrouwbare technieken als innovatieve methoden. Zo combineren we bijvoorbeeld bestaande technieken voor drinkwaterproductie of proceswater productie met innovatieve elektrochemie.


waterzuiveringsinstallaties-waterzuivering


Waterzuiveringsinstallatie: Eigen ontwerp en ontwikkeling

Een mooi voorbeeld van het toepassen van innovatie in afvalwaterzuiveringen is het gepatenteerde elektrochemische proces ELFLOX®. De ELFLOX® is een waterzuiveringsinstallatie waarin gelijktijdig elf fysisch-chemisch processen worden nagebootst door stroom door het afvalwater te laten lopen. De verontreiniging in het water gaat hierdoor door een aantal fases. Zeer reactief ijzer zorgt voor emulgeren, oxideren, reduceren, coaguleren en floteren. Na de flotatie en decomplexering worden neerslagen gevormd. Op deze wijze wordt tot op de miljardste (!) gram per liter verontreiniging uit het afvalwater verwijderd. Zo scheiden we elk afvaldeeltje af.


Bezinking of flotering

Een volgende stap in de waterzuiveringsinstallatie is bezinking of floteren met opgeloste lucht. Ook dit is afhankelijk van de wens van onze klant. Met filters of vlakke membranen worden de laatste verontreinigde restjes uit het water gehaald. Hierdoor zijn geen ingewikkelde doseringen meer nodig. Ook complexe aaneenschakeling van zuivering onderdelen zijn verleden tijd doordat Wazutec gebruik maakt van silicium membraanfiltratie. Indikken kan tot 60 gram per liter en terugspoelen doen we met slecht 0,1% terugspoelwater (ten opzichte van de capaciteit van de waterzuiveringsinstallatie). Door water op deze manier te zuiveren, wordt een hoge kwaliteit gecombineerd met een lage prijs per m3 water. Bijkomend voordeel is dat dergelijke waterzuiveringsinstallaties zeker 15 jaar meegaan.


BASIC®MEM + Reverse Osmosis waterzuiveringsinstallaties

Andere nieuwe technologieën die Wazutec aanbied zijn BASIC®MEM + Reverse Osmosis installaties waarin veroudering van organische membranen wordt beperkt door minder frequente CIP-procedures. Dit gebeurt onder meer bij gebruik op brak water of zeewatertoepassingen. De onderhouds- en bedieningskosten van vallen zo 10% lager uit.


Meer informatie over waterzuiveringsinstallaties

Neem gerust contact met ons op via +31 (0)38-4773397 of snijder@wazutec.com voor meer informatie over onze waterzuiveringsinstallaties of advies op maat.