Gaswasser

Gaswassystemen worden gebruikt voor het uitwassen van schadelijke restluchtstromen. Gas wordt ontdaan van schadelijke stoffen door middel van absorptie. Een gaswasser neutraliseert verontreinigde stoffen door de afvalstroom in contact te brengen met een wasvloeistof. Voorbeelden van schadelijke restluchtstromen zijn zure en alkalische dampen afkomsting van procesbaden en werkruimtes. Gaswassing kan toegepast worden op onder andere: nitreuze, zoutzure, chroomzure, zwavelzure, fosforzure dampen en ontvettingsdampen. Afhankelijke van uw situatie kan dit gebeuren in verticale kolommen of horizontale wassers. In sommige gevallen is de verwarming van de wasvloeistof noodzakelijk om de kwaliteit van het effluent te waarborgen. Wazutec heeft veel ervaring op het gebied van gaswassing en denkt graag met u mee over oplossingen. 

gaswasser wazutec watertreatment
Gaswasser Sulfuric Acid Amsterdam

Specificaties:

  • Uitvoering:  HDPE, PP of Polyester inlined.
  • Exploitatiekosten: Afhankelijk van het type verontreiniging. Wazutec rekent de kosten van een installatie graag voor u uit.
  • Extra: Inclusief aanzuigsystemen en push-pull afzuigingen.  

Toepasbaar op:

Nitreuze dampen, zoutzure dampen, chroomzure dampen, zwavelzure dampen, fosforzure dampen, ontvettingsdampen en geur houdende dampen.