micro-plastic

Waarom is micro plastics verwijderen een opgave?

Membraanfiltratie is de basis van op en top schoon spoelwater en procesvloeistof en verwijdering van micro plastics.

Waarom is micro plastics verwijderen een opgave?

Wazutec Watertreatment BV maakt kunststof filterinstallaties voor toepassing op vloeistoffen met een pH van 0 tot 13. We filtreren op 0,2 micron, das 2-duizendste mm, met onze stenen membranen. De membranen worden ook in warme zoutzuur of warme loog gebruikt. De membranen verstoppen meest niet. Immers alles kan verstoppen.

Micro plastics zijn vaste deeltjes vervuilt met alles wat zich in de natuur gevormd heeft.  We halen met onze membranen deeltjes uit het water die niet meer zichtbaar zijn.

Wij zijn ook zo slim dat we zeggen: Als deeltjes onzichtbaar zijn of opgelost dan maken we ze zichtbaar en scheiden deze alsnog af.

Het mooie aan deze techniek is dat je vele zaken in een waterige fase kunt verwijderen. Dus dat je een helder water maakt van iets wat je eerst niet voor mogelijk houdt.

Voor dag en nacht producties rusten we de membraanfiltraties (merknaam BASIC®MEM) uit met pneumatische kleppen, druksensoren en schakelkast. Moeilijker kunnen we het niet maken om deze filtraties zonder mankracht te laten filtreren.

Wazutec Watertreatment BV is een Nederlands en 20 jaar jong bedrijf. Wij bezitten een clientèle die zich voornamelijk bezighoudt met Metaal oppervlaktebehandeling. Onze oplossingen zijn ook toepasbaar in vele andere situaties. Elektrochemische waterbehandeling en BASIC®MEM is zo een voorbeeld. Voor € 0,30/m3 water, kunt u gebruik maken van drinkbaar water in uw bedrijf.

De ontwerp-grootheden zijn elders op deze site gemeld. Unieke toepassingen bij in niet alledaagse industrieën welke heeft men gekozen voor deze BASIC®MEM membranen. Keuze viel op ons product, vanwege het niet-warm-worden van je procesvloeistof in het gesloten kringloopgebruik (hergebruik van alle gefiltreerde procesvloeistof)/ gigantische energiebesparing en de eenvoudig van het proces.

Andere organisaties overwegen deze techniek op niet voor de hand liggende plaatsen in het proces. Bij rioolwaterzuiveringen on vroegtijdig primair slib te concentreren en daarmee de slibgisting kleiner te kunnen dimensioneren, en zonder gebruikmaking van vlokkingshulpmiddelen. Bespaart enorm veel geld.