Membraan filtratie is de basis van op en top schoon spoelwater en procesvloeistof

Wazutec Watertreatment BV maakt kunststof filters voor toepassing op vloeistoffen met een pH van 0 tot 13. We filtreren op 0,2 micron, dat is tweeduizendste mm met onze stenen membranen. De membranen worden ook in warme zoutzuur of warme loog gebruikt. De membranen verstoppen meestal niet. Immers alles kan verstoppen.
Vloeistoffen vrijmaken van vaste deeltjes moet eigenlijk gebeuren om te voorkomen dat deze niet gaan kleven op metaaloppervlakken. Oppervlakken die later een oppervlakte behandeling krijgen. Galvano, Anodizing, poedercoaten, KTL.


Ieder hobbeltje, ieder vuiltje geeft een nog grotere puist nadat het de eindafwerking heeft gehad. Om een schone vloeistof te hebben moet je deze filtreren vooraf.
Het voordeel van onze membraanfilters is dat je ze niet hoeft te verwisselen. Worden ze smerig zoals cartridges of zakkenfilters of spaghetti filters, dan niet weggooien maar het systeem spoelt zichzelf terug. Van nieuwe filters en afval is dan ook geen sprake. In tegenstelling tot wat andere filterleveranciers melden is dit een compleet nieuwe toepassing. We passen ons aan op wat de klant vraagt. Onze innovatie bewust toegepast op wensen vanuit de praktijk.


Voor dag en nacht producties rusten we de membraanfiltraties (merknaam BASIC®MEM) uit met pneumatische kleppen, druk sensoren en schakelkast. Moeilijker kunnen we het niet maken om deze filtraties zonder mankracht te laten filtreren.


Wazutec Watertreatment BV is een Nederlands en 20 jaar jong bedrijf. Wij bezitten een clientèle die zich voornamelijk bezig houdt met Metaal oppervlakte behandeling. Onze oplossingen zijn ook toepasbaar in vele andere situaties.


Elektrochemische waterbehandeling en BASIC®MEM is zo een voorbeeld. Voor € 0,30/m3 water, kunt u gebruik maken van drinkbaar water in uw bedrijf.
De ontwerp grootheden zijn elders op deze site gemeld. Unieke toepassingen bij in niet alledaagse industrieën welke heeft men gekozen voor deze BASIC®MEM membranen. Keuze viel op onze product, vanwege het niet-warm – worden van je procesvloeistof in het gesloten kringloopgebruik (hergebruik van alle gefiltreerde procesvloeistof) / gigantische energie besparing en de eenvoudig van het proces.


Andere organisaties overwegen deze techniek op niet voor de hand liggende plaatsen in het proces. Bij rioolwaterzuiveringen on vroegtijdig primair slib te concentreren en daarmee de slibgisting kleiner te kunnen dimensioneren, en zonder gebruikmaking van vlokkingshulpmiddelen. Bespaart enorm veel geld.